Inloggen

Naam: Wachtwoord:

Het verhaal

 

De maffia, elke niet-crimineel schuwt ze. De mysterieuze criminele organisaties die bestaan uit meerdere afdelingen. Al in de 19e eeuw begon de paniek op het Italiaanse eiland Sicilië. Overvallen, moorden en gewelddadige berovingen: alles kwam aan bod. Negen van de tien keer werd een zaak niet opgelost, waardoor het wantrouwen tegenover de regering alleen maar toenam.

We bevinden ons in de eenentwintigste eeuw, en nog altijd is de maffia op deze wereld meer dan actief. In feite is het alleen maar erger geworden in verhouding met twee eeuwen geleden. Over de hele wereld zijn diverse maffia families gesticht die de ene misdaad na de andere begaan, er is geen houden meer aan. Auto's worden gestolen, waardetransportwagens zijn nergens meer veilig en de ziekenhuizen liggen vol. Komt er dan nooit een einde aan?

Moorden worden gepleegd zodat families en individuen zichzelf kunnen beteren en respect afdwingen bij de overige criminelen en criminele organisaties. Het is een kwestie van doen en snugger handelen. Veel maffiosi maken de fout door met gevulde zakken over straat heen te wandelen, en juist daar gaat het mis. Waarom pronken met roem en rijkdom terwijl de wereld stikt van criminelen die uit zijn op juist die twee dingen? Om jezelf staande te houden in de wereld van de maffia moet je geheimzinnig te werk gaan en op exact de juiste momenten kunnen toeslaan, alleen dan overleef en overwin je.

Uiteraard begin je als broekie, alleen, met gerenommeerde of juist met minder gerenommeerde criminelen. Moorden laat men zoveel mogelijk aan anderen over, en tegelijkertijd ruimen ze iedereen die ook maar één misstap begaat op. Men groeit qua status, dwingt respect af, creëert rijkdom en kan steeds beter omgaan met wapens. Tegelijkertijd die beruchte nuchterheid uit blijven stralen om de rust en het geloof in de medemens te winnen. Vergeet niet: je naaste buurman kan een maffiosi zijn.

 

De dagen tellen af, de ronde loopt op z'n eind. Na vele moorden en slachtpartijen is er nog maar een groepje echte StraatGangsters over. De echte harde spelers, die domineren in de straten. Door vele misdaden te plegen voeren zij nu de toplijsten aan en hebben zei een groot imperium opgebouwd. Door de vele illigale geldmachines wordt het papier geld steeds minder waard en worden deze machines langzaam aan steeds minder rendabel. Veel strijdende gangsters hebben inmiddels land gekocht en vangen meer inkomsten uit hun investeringen. Omdat het land steeds schaarser word, word het in snel tempo steeds duurder om aan te schaffen. De gangsters die land in hun bezit hebben hebben hier goed aan gedaan. Hun investering wordt meer waard en zij kunnen meer vragen voor hun land.

Taalkeuze:    Nederlands    English    English    Franšais    Deutsch    Norsk    Svenska    Polski    Espa˝ol